Leren programmeren VZW CodeFever

We zijn VZW CodeFever, een STEM-academie, die naschoolse programmeerlessen organiseert voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar.
op diverse locaties.
In de volgende steden zijn we actief: Aalst, Boom, Brasschaat, Brugge, Deinze, Eeklo, Etterbeek, Geel, Gent, Haacht, Halle, Ieper, Kortrijk, Leuven, Mortsel, Nieuwpoort, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Tielt, Veurne en Zaventem.
WAAROM
Het doel van CodeFever is om van kinderen ‘creators’ te maken in plaats van enkel ‘users’, een belangrijke nuance in deze snel digitaliserende maatschappij;

Programmeren is dé basisvaardigheid van de toekomst en wordt ook wel het nieuwe lezen en schrijven genoemd. In het buitenland leren veel kinderen programmeren op school. In België (nog) niet.
CodeFever heeft een eigen lesmethode ontwikkeld die kinderen leert computationeel denken.
Zo leren kinderen op een toffe, gestructureerde manier de belangrijkste basisinzichten van het programmeren (iteraties, conditionele logica, methodes, …) en krijgen ze het spelenderwijs onder de knie.
Kinderen krijgen toegang tot een online leerplatform, en krijgen na iedere les vrijblijvend extra oefeningen voor thuis.
Per semester wordt een lesreeks van 10 lessen gegeven. De reeks maakt deel uit van een leertraject dat bestaat uit verschillende levels, verspreid over meerdere jaren.

WAT IS EEN STEMACADEMIE
VZW CodeFever kreeg het kwaliteitslabel STEM-academie toegekend. De STEM-academie kadert binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid.
STEM verwijst naar Science, Technology, Engineering en Maths. Met het STEM-actieplan wil de Vlaamse overheid de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband stimuleren.
Zo hoopt de Vlaamse Overheid meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een opleiding/beroep in deze sector.

VOOR WIE
We hebben 3 leeftijdsgroepen: de Bitwits (3e en 4e leerjaar), de Codekraks (5e en 6e leerjaar) en DigiHeroes (1e, 2e en 3e middelbaar).

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet ons te contacteren!

Hartelijke groeten

Kristien Duerinck
CodeFever
0486/12.22.04

Beeldmateriaal

We hebben een paar korte filmpjes gemaakt over hoe zo’n les verloopt en wat we in zo’n les zien.Leren programmeren

http://codefever.be/video
Afgelopen maanden kwam ons project een paar keer in het nieuws.
Ik geef hierbij even een link naar het fragment uit het VTM journaal http://nieuws.vtm.be/binnenland/159996-kinderen-leren-programmeren

U heeft ons misschien gezien op AVS. Zij kwamen filmen tijdens onze lesreeks op HoGent (In Gent gaan onze lessen daar door).
Het filmpje is hier te bekijken http://www.avs.be/avsnews/codefever

www.youtube.com/watch?v=sBKSXHZZC_Q
https://www.youtube.com/watch?v=zqIgpwBItxo